Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kovové konstrukce pozemních a technologických staveb (KKPTS-Dr.)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKPTS-Dr. - Kovové konstrukce pozemních a technologických staveb, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení znalostí a dovedností v oblasti navrhování, posuzování spolehlivosti a realizacekovových konstrukcí kovových a technologických staveb. Student musí získat a prokázat dostatečný všeobecný přehledo řešené problematice. Student rovněž obdrží ke zpracování individuální projekt ve vztahu k zaměření disertačnípráce.

Osnova

Obecné zaměření:Evropská normalizace v oboru OK. Metody navrhování a posuzování spolehlivosti OK. Stabilitní problémy prvků a systémůOK. Plasticita, plastická globální analýza. Navrhování OK podle teorie II. řádu, příp. teorie II. řádu v oblastivelkých deformací. Modelování MKP. Únava. Problematika tenkostěnných konstrukcí. Požární odolnost ocelových a ocelobetonovýchkonstrukcí, modelování a tepelně technické výpočty požární odolnosti. Diagnostika, měření a ověřování chování OK.Individuální projekt:Téma a formu zpracování projektu určí vyučující s ohledem na zaměření disertační práce.

Literatura

1. EN 1993-1-1 Eurocode 3: Design of steel structures – Part 1: General rules and rules for buildings. CEN, Brussels.2. EN 1993-1-8 Eurocode 3: Design of steel structures – Part 1: Design of joints. CEN, Brussels.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Antonín Lokaj, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vít Křivý, Ph.D.Ing. Miroslav Rosmanit, Ph.D.