Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konzervace a likvidace dolů (KLD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLD - Konzervace a likvidace dolů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je připravit studenta k praktické aplikaci znalostí z oblasti konzervace a likvidace dolů.

Osnova

Osnova přednášek:1. Legislativa k problematice konzervace a likvidace dolů.2. Legislativa k problematice likvidace důlních děl, ústících na povrch.3. Konzervace dolů – možnosti a způsoby provedení.4. Možnosti technického řešení likvidace v podmínkách rudných a uranových dolů.5. Možnosti technického řešení likvidace v podmínkách rudných a uranových dolů.6. Způsoby sanace a rekultivace území na zlikvidovaném dole.7. Kontroly stavu opuštěných objektů.8. Možnosti následného využití povrchových objektů zlikvidovaného dolu.9. Vzorová osnova technického projektu likvidace dolů.10. Sociální program v souvislosti s likvidací dolů.11. Restrukturalizace těžebních podniků v souvislosti s útlumem těžby.12. Rozbor problematiky na praktických příkladech.

Literatura

Grygárek,J.: Konzervace a likvidace dolů. Učební text Institutu hornického inženýrství, HGF VŠB – TU Ostrava, Ostrava, 1993, 45 sTechnický projekt likvidace a sociální program – vzorová osnova.Vyhláška č. 52/1997 Sb. ČBÚ ve znění vyhlášky ČBÚ č. 32/2000 Sb.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Petr Žůrek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Vlastimil Hudeček, CSc.doc. Ing. Petr Žůrek, CSc.