Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvantitativní metody organizace a řízení I (KMOŘ I)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMOŘ I - Kvantitativní metody organizace a řízení I, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolventi předmětu se seznámí :- s významem optimalizačních metod z operační analýzy pro řešení problémů technické a dopravní praxe,- se základními optimalizačními úlohami a algoritmy týkajícími se dopravní sítě,- se základními typy úloh a algoritmů týkajících se optimalizace pohybu dopravních prostředků na dopravních sítích,- s problematikou základních typů obslužných systémů, možnostmi jejich matematického modelování a zjišťování jejichzákladních provozních charakteristik.

Osnova

terminologie z oblasti teorie grafů uplatnitelná při modelování základních problémů matematické teorie dopravy,problematika výpočtu vzdáleností mezi uzly dopravní sítě,okružní jízdy v dopravních sítích a možnosti využívání optimalizačních metod při jejich plánování,lokace servisního střediska v zadané dopravní síti,projektové řízení,lineární programování a jeho uplatnění při řešení rozhodovacích problémů v dopravě,vybrané typy lineárních modelů - plánování výrobního programu, dopravní úlohaa možnosti jejich řešení,základní poznatky o modelování chování vybraných typů obslužných systémů, výpočty provozních charakteristik

Literatura

DANĚK, J.; TEICHMANN, D.: Optimalizace dopravních procesů. OSTRAVA: VŠB-TU OSTRAVA, 2005, ISBN 80-248-0996-6 .FRONC, M., B.: Operačná analýza. BRATISLAVA: ALFA, 1989, ISBN 80-05-00219-X JABLONSKÝ, J.: Operační výzkum. PRAHA: PROFESSIONAL PUBLISHING, 2002, ISBN 80-86419-42-8 .KLUVÁNEK, P.; BRANDALÍK, F.: Operační analýza I. BRATISLAVA: ALFA, 1982.VOLEK, J.: Operační výzkum I. PARDUBICE: Univerzita Pardubice, 2002, ISBN 80-7194-410-6 .VOLEK, J.; FRONCOVÁ, H.; MRAVÍKOVÁ, E.; STANKOVIANSKÁ, I.: Operačná analýza II. PRAHA: NADAS, 1990, ISBN 80-7100-025-6 .

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

Ing. Dušan Teichmann, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Dorda, Ph.D.Ing. Vojtěch Graf