Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Katastr nemovitostí (KN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KN - Katastr nemovitostí, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prezentace současného stavu Katastru nemovitostí včetně platných legislativních předpisů a jejich aplikace do praxe.

Osnova

Přednášky:1. Základy kartografie, kartografické zobrazení2. Státní mapové díla ČR3. Historický vývoj katastru nemovitostí4. Základní pojmy katastru nemovitostí - definice termínů5. Katastrální operát a jeho vedení6. Předmět a obsah katastru nemovitostí7. Veřejnost údajů v katastru nemovitostí, jejich poskytování a závaznost8. Závaznost údajů katastru nemovitostí pro právní úkony9. Geometrický plán10. Zápisy vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem do katastru nemovitostí11. Hlavní zásady vedení vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem12. Zápisy vlastnických práv k nemovitostem - vklad13. Zápisy vlastnických práv k nemovitostem - záznam, poznámka14. Metody výpočtu ploch - numerické, grafickéCvičení1. Praktická práce s mapou - klasifikace map, mapových prvků2. Státní mapové dílo ČR - praktická ukázka3. Historie katastru nemovitostí (KN) - datové zpracování4. Definice základních termínů KN - zpracování přidělených termínů5. Předmět a obsah KN6. Poskytování údajů z KN - aplikace ČÚZK - nahlížení do KN7. Poskytování údajů z KN - aplikace ČÚZK - Dálkový přístup do KN8. Vyhotovení geometrického plánu 9. Zápisy vlastnických práv k nemovitostem - návrh na vklad do KN10. Vklad do KN - kupní smlouva, návrh na vklad, geometrický plán11. Výpočet dané plochy - numerickou a grafickou metodou12. Konzultace13. Zápočtová písemka14. Zápočet

Literatura

Bumba J.: České katastry od 11. do 21. století, Grada Publishing, Praha 2007Bumba J.: Věcné břemeno v katastru nemovitostí a geometrickém plánu, VÚGTK, Praha 1999Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon)Zákon č. 200/1994 o zeměměřictví ve znění pozdějších předpisůZákon č. 265/1992 Sb. o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem ve znění pozdějších předpisůZákon č. 359/1992 Sb. o zeměměřických a katastrálních orgánech veznění pozdějších předpisů Vyhláška č. 26/2007 Sb., ve znění pozdějších předpisů (katastrální vyhláška), ve znění vyhlášky č. 164/2009 Sb.Vyhláška č. 31/1995 Sb., ve znění pozdějších předpisů a vyhlášky č. 311/2009 Sb.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Pavel Černota, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Černota, Ph.D.Ing. Petr Jadviščok, Ph.D.Ing. Jitka Mučková, Ph.D.