Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukční cvičení II (KS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KS2 - Konstrukční cvičení II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení znalostí o požadavcích na konstruování dopravních zařízení s cílem kompletace středněvelkých konstrukčních skupin. Konstruování vybraných částí a celků dopravních strojů a zdvihacích zařízení na základětechnologického zadání provede student obecné technologické výpočty a pevnostní výpočty potřebné pro zpracování jednodušších konstrukčních a projekčních návrhů včetně dopravních výpočtů kapacit,množství a rizik s respektováním ergonomických a bezpečnostních hledisek. Zpracování se předpokládá na PC.

Osnova

1. Individuální zadání úkolů, rešerší, konstrukcí, projektu.2. Skupina otázek - konstruování z hlediska dopravních požadavků3. Skupina otázek – projektování dopravních a skladovacích zařízení, požadavky na plochy4. Skupina otázek – inovační tendence v oblasti dopravních a procesních zařízení5. Skupina otázek – patentová rešerše a rešerše na stav techniky6. Skupina otázek – optimalizační kapacitní a dopravní výpočty7. Skupina otázek - bezpečnost, životní prostředí

Literatura

Martínek, P.: Transportní zařízení. VŠB – TU Ostrava, 1993.ČSN, ISO normy.Firemní literatura

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Jiří Zegzulka, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Bortlík, Ph.D.doc. Ing. Leopold Hrabovský, Ph.D.Ing. Jaroslav KryštofIng. Jan Nečas, Ph.D.