Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce a výroba přípravků (KVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVP - Konstrukce a výroba přípravků, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student se po ukončení předmětu bude orientovat v problematice konstruování speciálních obráběcích přípravků. Seznámíse se zásadami pro ustavování a upínámí obrobků v přípravcích, s možnostmi zabezpečení požadované přesnosti výrobyprostřednictvím přípravků a s prostředky, které může použít pro upínání. Praktickým ověřením získaných vědomostíje vypracování vlastního projektu přípravku pro obrábění konkrétní součásti.

Osnova

Program přednášek1 Definice a klasifikace přípravků.2 Zásady pro ustavení obrobku v přípravku.3 Upínání obrobků v přípravcích – upínací síly, mechanické upínání, silové převody, upínání tlakovými médii.4 Vedení nástroje – vrtací desky a šablony, nepřímé vedení nástroje.5 Uložení přípravku na obráběcí stroj.6 Konstrukce přípravků – frézovacích, vrtacích,soustružnických, ...7 Přípravky skupinové a stavebnicové.8 Hospodárnost přípravků – náklady na přípravky.Program cvičení a seminářů + individuální práce studentů1 Úvodní cvičení, seznámení s doporučenou literaturou.2 Procvičování ustavení různých obrobků.3 Analýza chyb ustavení obrobku.4 Upínání obrobků v přípravcích.5 Zásady konstrukce přípravků.6 Zadání programu pro samostatnou práci – návrh přípravku pro opracování konkrétní součásti.

Literatura

Mrkvica,M.: Přípravky a obráběcí nástroje-II. díl. Přípravky. VŠB Ostrava 1988,s.182Chvála,B., Votava,J.: Přípravky. Praha, SNTL 1988

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Dr. Ing. Ivan Mrkvica

Vyučující

doc. Dr. Ing. Ivan Mrkvica