Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Karotáž vrtu a speciální práce ve vrtech (KVSPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVSPV - Karotáž vrtu a speciální práce ve vrtech, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvládnout obsah předmětu podle anotace. Naučit se aplikovat vybrané komplexy karotážních metod v inženýrské geologii,hydrogeologii, inženýrské geologii a hornictví včetně ložiska ropy a plynu.

Osnova

1. Rozdělení karotážních metod, vliv vrtu na výsledky měření.2. Metody elektrické karotáže.3. Radionuklidové metody karotáže.4. Akustické metody karotáže.5. Magnetické metody karotáže .6. Metody pro stanovení fyzikálních vlastností kapalin ve vrtu.7. Optické metody karotáže.8. Metody pro zjišťování technického stavu vrtu.9. Mechanická karotáž.10. Geochemická karotáž.11. Střelené práce ve vrtech, odběry vrtných jader a vod.12. Problematika karotáže a karotážní komplexy pro různé účely.13. Specifika karotážního měření, zpracování i interpretace pro různé účely.

Literatura

Mareš, S. a kol.(1990): Úvod do užité geofyziky. SNTL/Alfa, Praha,590 s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Pavel Pospíšil, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Lubomil Pospíšil, CSc.