Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoře TZB (LabTZB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LabTZB - Laboratoře TZB, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Měření a vyhodnocení fyzikálních veličin z oboru TZB.

Osnova

Náplní předmětu je upevnění znalostí studentů z hlediska praktické stránky v oblasti technických zařízení budova zdravotechniky. Důraz je kladen na osvojení si způsobů zapojení, technických řešení a měření fyzikálních veličinz oblasti TZB. Především však z oblasti větrání a klimatizace objektů, vytápění objektů, hydraulického vyvažovánísoustav, zapojení teplených čerpadel, využití solární energie (fototermiky a fotovoltaiky) a k dalším aplikacímvedoucích ke snižování energetické náročnosti budov.

Literatura

Literatura z předmětů:• Energetické systémy budov• Větrání a klimatizace• Termodynamika• TZB I, II• AkustikaMěřící veličin a zařízení laboratoře katedry Prostředí staveb a TZB (Výzkumné a inovační cetrum MSDK) a Výzkumnéhoenergetické centra VŠB-TU Ostrava.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Zdeněk Galda, Ph.D.

Vyučující

Ing. Denisa DonováIng. Pavel Gergela