Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lomové dobývání ložisek (LDL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LDL - Lomové dobývání ložisek, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je obeznámit posluchače s problematikou systémů povrchového dobývání uhelných, rudných a nerudnýchložisek.

Osnova

:1. Problematika lomového dobývání uhelných, stavebních a silikátových surovin v ČR a ve světě.2. Vybrané názvosloví lomového dobývání.3. Přírodní podmínky ovlivňující volbu dobývací metody.4. Legislativa vázající se k lomovému dobývání ložisek.5. Systematika dobývacích metod.6. Cyklická technologie dobývání.7. Kontinuální technologie dobývání.8. Bezdopravní systémy lomového dobývání.9. Dopravní systémy lomového dobývání.10. Výsypkové a odvalové hospodářství na lomech, odvodňování lomů.11. Mechanizace na výsypkách a odvalech.12. Těžba soudržných hornin.13. Těžba nesoudržných a sypkých hornin.14. Sanace a rekultivace postexploatačních terénů.

Literatura

Klimecký,O. a kol.: Dobývání ložisek II., učebnice SNTL Praha, Praha 1988, 287 s.Kryl,V. a kol.: Povrchové dobývání ložisek, skripta ES VŠB – TU Ostrava, Ostrava, 1997 ISBN 80-7078-396-6 , 282 s.Kryl,V., Vavruška,O.: Návody do cvičení z lomového dobývání, ES VŠB Ostrava, Ostrava, 1988, 202 s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Milan Mikoláš, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Hummel, Ph.D.Ing. Mária Jarolimová, Ph.D.doc. Ing. Milan Mikoláš, Ph.D.