Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistika C (LOG C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LOG C - Logistika C, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolvováním předmětu Logistika C studenti :1) získají teoretické poznatky týkající se globální logistiky, kritérií pro lokalizaci v logistice, spoluprácev dodavatelských sítích, přístupů a metod logistické analýzy a auditingu, předpovědi poptávky, měření procesníchnákladů, podstaty a postupu tvorby a využití simulačních modelů v logistice, 2) pochopí a budou schopni vysvětlit vliv uspořádání a řízení ogistické sítě na logistické veličiny a ekonomickévýsledky, účel a použití logistických analýz3) budou schopni aplikovat metody pro měření spotřeby času a materiálu, jednoduché metody předpovědi poptávky,měření procesních nákladů, sestavit simulační model v programu Witness a provést simulaci toku, 4) budou schopni analyzovat složitější rozhodovací logistický problém, analyzovat proces a logistický řetězec přiuplatnění více kritérií, analyzovat výsledky simulace toku, 5) budou schopni navrhovat a hodnoti vhodné varianty uspořádání a řízení logistické sítě

Osnova

1. Úvod do globální logistiky (vč. rozporů a řízení rizik dodavatelských sítí, externí a interní logistická integrace..)2. Využití simulačních technik v logistice.3. Metody pro určení standardů pro spotřebu materiálů, kapacit a času.4. Předpověď poptávky.5. Systémy a ukazatele pro měření procesní a logistické výkonnosti (včetně nákladů procesů), logistický controlling.6. Metodika procesní a logistické analýzy (včetně analýzy map toku hodnoty).Aplikace principů štíhlého managementu v praxi.7. Problematika uspořádání logistických sítí v prostoru, dělba práce (včetně outsourcingu) a partnerství v logistickýchsítích. 8. Logistický auditing a projektování (včetně vyhodnocování logistických projektů).9. Aktuální problémy 3PL, reverzní logistiky a city logistiky.10. Aplikace APS v praxi.11. Trendy distribuční logistiky v praxi.

Literatura

Macurová, P. – Hančlová, J. – Tvrdoň, L. – Černý, J. – Dejnega, O. – Minárová, A. Řízení rizik v logistice. Ostrava:Vydavatelství SAEI, 2011.3.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Pavla Macurová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Pavla Macurová, CSc.Ing. Leo Tvrdoň, Ph.D., ALog.