Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logické prvky a systémy (LPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LPS - Logické prvky a systémy, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy logického řízení a s technickými prostředky pro logické řízení (hradla,PLC, mikrokontrolery).

Osnova

1. Základní logické funkce.2. Řešení sekvenčních a kombinačních logických úloh.3. Elektronická interpretace logických signálů.4. Základní dělení a vnitřní struktura PLC.5. Konfigurace a monitorování řídicích úloh na bázi PLC.6. Základní programovací jazyky pro programování PLC.7. Tvorba aplikace ve vývojovém prostředí pro PLC.8. Obsluha periferii, definice priorit a časových intervalů celé aplikace.9. Komunikace aplikace s využitím OPC10. Jednočipové počítače řady pro logické řízení.11. Postup při oživování vytvořených algoritmů.12. Řady PLC firmy ABB, PhoenixContact, Siemens ... .

Literatura

BERNARD, J. M. HUGON, L. LE COVEC, J. H. Od logických obvodů k mikroprocesorům. Díl I, II, III a IV. Praha: SNTL,1984. I - 208, II - 132, III, IV - 244 s. BOKR, J. Logické objekty a řízení I. Plzeň: ZČU, 1992. 3 sv. BRANDŠTETTER, P. Elektronika. Ostrava: VŠB – TU Ostrava, 1991, 313 s. FRIŠTACKÝ, N. KOLESÁR, M. KOLENIČKA, J. HLAVATÝ, J. Logické systémy. Bratislava/Praha: ALFA/SNTL, 1990. 592 s.ŠKUTA, J. MAREK, H.: 2008 Elektronické učební texty pro jednočipové procesory řady PIC. Dostupné z: http://352lab.vsb.cz/ServerFinalVer/Marek/pic-html/index.htm.ŠKUTA, J. SKÝPALA, J.: 2008 Logické řízení. Dostupné z: http://352lab.vsb.cz/ServerFinalVer/UcebniceLPaS/page1.htm.VAEProSys: 2008 Dokumentace k řídicím systémům. Dostupné z: http://www.vaeprosys.cz/technicka_dokumentace_cz.htm.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Jaromír Škuta, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jaromír Škuta, Ph.D.