Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letecký zákon 1 (LZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LZ1 - Letecký zákon 1, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je dosáhnout u studentů kompetence potřebné k orientaci v problematice komplexního plánování aprovádění letů v obchodní letecké dopravě. Absolvování tohoto předmětu je součástí teoretického výcviku pro získánípříslušných leteckých kvalifikací.

Osnova

1 MEZINÁRODNÍ ÚMLUVY A ORGANIZACE 1.1 CHICAGSKÁ ÚMLUVA 1.2 JINÉ MEZINÁRODNÍ ÚMLUVY1.3 PRAVOMOC PIC A ODPOVĚDNOST TÝKAJÍCÍ SE BEZPEČNOSTI A OCHRANY1.4 ZÁKONNÁ ODPOVĚDNOST PILOTŮ A PROVOZOVATELŮ VŮČI OSOBÁM A ZBOŽÍ V PŘÍPADĚ POŠKOZENÍ NEBO ZRANĚNÍ ZPŮSOBENÉHOPROVOZEM LETADLA1.5 OBCHODNÍ ÚKONY A S TÍM SPOJENÁ PRAVIDLA 2 LETOVÁ ZPŮSOBILOST LETADEL3 STÁTNÍ PŘÍSLUŠNOST LETADLA A POZNÁVACÍ ZNAČKA4 ZPŮSOBILOST LETECKÉHO PERSONÁLU5 PRAVIDLA LÉTÁNÍ5.1 ANNEX 26 POSTUPY PRO LETOVÉ PROVOZNÍ SLUŽBY / PROVOZ LETADEL – LETOVÉPOSTUPY (L8168)6.1 PŘEDMLUVA / ÚVOD6.2 DEFINICE A ZKRATKY6.3 POSTUPY PRO ODLET6.4 POSTUPY PRO PŘIBLÍŽENÍ6.5 VYČKÁVACÍ POSTUPY6.6 POSTUPY PRO NASTAVENÍ VÝŠKOMĚRU6.7 POSTUPY PRO POUŽÍVÁNÍ ODPOVÍDAČE SEKUNDÁRNÍHO PŘEHLEDOVÉHO RADARU (SSR)

Literatura

1. SEDLÁČEK, B.: Letecká doprava, Žilinská univerzita v Žilině, Žilina 20002. SOLDÁN, V.: Postupy pro lety podle přístrojů, ŘLP ČR, s.p. LIS, Praha 20003. STAVOVČÍK, B.: Úloha a současný stav úřadu pro civilní letectví České republiky ve sdružených leteckých úřadech(JAA), L+K 23/2001, Aeromedia, a.s., Praha 20014. ŘLP ČR, s.p. : Doc. 7030 – Regionální doplňkové postupy, LIS Praha 12.7. 20015. ŘLP ČR, s.p. : JAR-FCL 1 – Způsobilost členů letových posádek (Letoun), LIS Praha 31.5. 2001

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Vladimír Smrž, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr FriedlJosef Hranickýdoc. Ing. Vladimír Smrž, Ph.D.