Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza III (MA3PM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MA3PM - Matematická analýza III, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit studenty se základy diferenciálního počtu vektorových funkcí, s teorií křivkových a plošnýchintegrálů a teorií číselných řad. Současně by absolvováním tohoto kursu měli studenti získat jistou početní zručnosta schopnost aplikovat probranou teorii při řešení příkladů.

Osnova

Přednášky:Diferenciální počet vektorových funkcí.Křivkový integrál.Plošný integrál.Gaussova -Ostrogradského věta.Stokesova věta.Číselné řady. Cvičení:Křivkové integrály 1. a 2. druhu;Greenova věta, nezávislost křivkového integrálu na cestě;Plochy, plošné integrály;Gaussova-Ostrogradského věta, Stokesova věta;Číselné řady.

Literatura

J. Bouchala: Matematická analýza 3, skripta VŠB-TUO, 2001.J. Bouchala, O. Vlach: Křivkový a plošný integrál, VŠB-TU Ostrava 2012, http://mi21.vsb.cz/modul/krivkovy-plosny-integralJ. Bouchala, P. Vodstrčil: Řady, VŠB-TU Ostrava 2012, http://mi21.vsb.cz/modul/rady

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Petr Beremlijski, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Beremlijski, Ph.D.