Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanizace a doprava ve stavebnictví (MaDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MaDS - Mechanizace a doprava ve stavebnictví, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání základních znalostí a dovedností v oblastech: - Mechanizace stavebních procesů - Stroje pro primární a sekundární dopravu ve stavebnictví - Vertikální doprava - Mechanizace pro manipulaci a skladování stavebních materiálů - Úprava kameniva, betonářské a železářské práce - Stroje a zařízení pro zemní práce - Údržba -Pravidla bezpečnosti ochrany zdravíPochopení základních pojmů, vzájemných vztahů a jejich aplikace při řešené problematice.

Osnova

1. Úvod. Základní pojmy. Mechanizace stavebních procesů.2-3. Stroje pro primární a sekundární dopravu ve stavebnictví.4. Horizontální doprava na staveništi.5.-6. Stroje a zařízení pro manipulaci s materiálem, skladování materiálu nastaveništi.7.-8. Úprava kameniva, betonářské a železářské práce.9. Stroje pro výrobu, přepravu a ukládání betonových směsí. 10.-11. Stroje a zařízení pro zemní práce.12. Přeprava, ukládání a zhutňování zeminy.13. Stroje a mechanizace pro dokončovací práce.14. Údržba a péče o stavební stroje. Pravidla bezpečnosti a ochranyzdraví při práci se stavebními stroji a mechanizací.

Literatura

Soustava ČSN a Evropských norem v aktuálním znění.Maršál P. Stavební stroje, VUT Brno, 2004

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Marcela Halířová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marcela Halířová, Ph.D.Ing. Zdeněk Peřina, Ph.D.