Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování a simulace elektrických pohonů (MaSEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MaSEP - Modelování a simulace elektrických pohonů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je, aby student získal teoretické znalosti z modelování a simulace elektrických pohonů a aby jeuměl aplikovat při praktickém návrhu simulačního modelu elektrického pohonu.Po absolvování předmětu student získá schopnost samostatné analýzy a syntézy jednotlivých simulačních bloků.

Osnova

Přednášky:Matematické modely elektrických strojů: stejnosměrného, asynchronního, synchronního s permanentními magnety a sbudicím vinutím. Způsoby jejich simulace. Způsoby modelování a simulace řízeného a neřízeného, nereverzačního a reverzačního usměrňovače. Způsoby modelování a simulace cyklokonvertoru. Způsoby modelování a simulace pulsního měniče. Způsoby modelování a simulace frekvenčního měniče s napěťovým střídačem (bez a s pulsně šířkovou modulací) a sproudovým střídačem. Způsoby modelování a simulace ostatních členů regulačních struktur: analogových a číslicových regulátorů, čidel,AD, DA převodníků atd. Simulace regulačních struktur se stejnosměrným motorem s cizím buzením. Simulace regulačních struktur s asynchronním motorem napájeným z napěťového střídače. Simulace regulačních struktur s asynchronním motorem napájeným z proudového střídače. Simulace regulační strukturys spínaným reluktančním motorem.

Literatura

Neborák, I.: Modelování a simulace elektrických regulovaných pohonů. Monografie, VŠB-TU Ostrava, ISBN 80-248-0083-7 ,2002.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Ivo Neborák, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ivo Neborák, CSc.