Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody a techniky v managementu (MaTM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MaTM - Metody a techniky v managementu, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1.Získat přehled o metodách a technikách v managementu.2.Umět rozlišit techniky od znalostí, procedur a funkcí.3.Popsat metody a techniky nejčastěji využívané v managementu.4.Objasnit podstatu jednotlivých technik.5.Prakticky aplikovat vybrané techniky.6.Posoudit bariéry použití vybraných technik.

Osnova

 Vymezení metod a technik -Vymezení metod a technik -Techniky prognózování cílů -Metody a techniky vnější analýzy I. -Metody a techniky vnější analýzy II.-Metody a techniky vnitřní analýzy -Metody analýzy mikroprostředí -Metody souhrnných analýz -Metody využívané v hodnotovém managementu I.-Metody využívané v hodnotovém managementu II.-Metody na podporu rozhodování -Metody a techniky kauzální analýzy-Metoda řízení podle cílů, metoda na podporu formulování cílů -Techniky na podporu kreativity -Techniky na podporu skupinové kreativity

Literatura

FOTR Jiří, ŠVECOVÁ Lenka et al. Manažerské rozhodování – Postupy, metody a nástroje. Praha: Ekopress, 2010. ISBN80-86929-59-0 . MALLYA, Thaddeus. Základy strategického řízení a rozhodování. Praha: Grada, 2007. ISBN 80-247-1911-8 .VLČEK, Radim. Management hodnotových inovací. Praha: Management Press, 2008. ISBN 978-80-7261-164-5 .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Marcela Papalová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marcela Papalová, Ph.D.