Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování mechatronických systémů (MECHS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MECHS - Modelování mechatronických systémů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání dovedností v oblasti programových nástrojů pro modelování komplexních mechatronickýchsystémů a simulace jejich chování. Předmět je zaměřen zejména na možnosti modelování vazeb mezi mechanickým subsystémema subsystémy řídicím a pohonným. Posluchači získají znalosti v používání simulačního systému MSC Adams ve vazběse simulačním systémem Matlab a Easy5.

Osnova

Dynamický model mechanismů: Základní principy modelování mechanismů Lagrangeova pohybová rovnice Newton-Eulerovy vztahy, Dynamický model mechanismu v prostředí Pro/Engineer, Dynamický model mechanismu v prostředí MSC/Adams, Modelování mechanismů v prostředí Matlab. Dynamika a řízení pohonů: Modelování dynamiky pohonů, Momentové řízení pohonůŘízení mechatronických systémů: Stavová reprezentace řízeného objektu, Linearizace nelineárních systémů, Syntéza optimálního řízení.Simulace mechatronických systémů: Ko-Simulace chování mechatronických systémů v prostředí Matlab a MSC/Adams, Vyšetřování interakce mezi jednotlivými subsystémy, Možnosti optimalizace celého mechatronického systému.

Literatura

[1] Sciavicco, L., Siciliano, B. Modelling and Control of Robot Manipulators. Second Edition. Springer-Verlag London Berlin Heidelberg, 2000. ISBN 1852332212[ 2] De Silva, Clarence W. Mechatronics: An Integrated Approach. CRC Press, 2004. ISBN 0849312744

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn

Vyučující

prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn