Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování a hodnocení geologických těles (MHGTd)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MHGTd - Modelování a hodnocení geologických těles, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět se zabývá metodologií matematického zpracování dat v geovědách, základními vlastnostmi přírodních objektůa jejich modelováním, průzkumovou analýzou geodat, základy geostatistiky, interpolací funkce a učí, jak tyto pojmychápat z teoretického i praktického hlediska. Studenti se seznámí se základními metodami získávání a analýzy geodata osvojí si, jak lze tyto obecné postupy využít v jiných předmětech studia a v praxi.

Osnova

1. Metodologie matematického zpracování dat v geovědách.2. Základní vlastnostmi přírodních objektů a jejich modelování.3. Průzkumová analýza geodat.4. Studium charakteru statistické distribuce geodat.5. Základy geostatistiky.6. Interpolace funkce při modelování vnitřních atributů geoobjektů.7. Principy grafického modelování geoobjektů.

Literatura

Schejbal, C.: Matematická geologie. VŠB-TU Ostrava, 1994.Staněk, F.: Tvorba modelu ložiska uhlí a způsoby jeho hodnocení. Sborník vědeckých prací VŠB-TU Ostrava, řada hornicko-geologická,monografie 14, 2005.Sylaby k přednáškám.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. František Staněk, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. František Staněk, Ph.D.