Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Monitoring a inver. analýza v geotechnice (MIAG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MIAG - Monitoring a inver. analýza v geotechnice, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je rozšiřovat a prohlubovat znalosti o metodách geotechnického monitoringu, o jejich limitujícíchfaktorech, kritériích výběru monitorovacích zařízení a způsobech vyhodnocení a interpretace výsledků monitorovacíchměření. Doktorand by měl absolvováním tohoto předmětu umět stanovit cíle a možnosti monitorovacích měření pro danoukonkrétní situaci, navrhnout odpovídající projekt monitoringu, vyhodnotit podmínky instalace jednotlivých monitorovacíchzařízení, jejich spolehlivost a vypovídací schopnost a analyzovat a interpretovat výsledky monitorovacích měření.Jedním z dílčích cílů předmětu je seznámit studenta s metodami inverzní analýzy a jejich využitím pro objektivizacivstupních dat matematických modelů.

Osnova

1. Přehled základních monitorovacích principů a metod2. Monitoring napětí v horninovém prostředí3. Monitorovací měření přetvárných projevů v horninovém prostředí a na povrchu 4. Monitoring pórových tlaků a proudění podzemní vody5. Metody monitoringu napěťo-deformačního stavu ve výztuži6. Seizmologický monitoring7. Návrh projektu monitoringu pro podzemní stavby8. Návrh projektu monitoringu pro svahy a násypy9. Zásady a metody vyhodnocení výsledků monitorovacích měření10. Metody a postupy inverzní analýzy (sbližovací metody, metody s využitím přímého optimalizačního postupu)

Literatura

1. Hrubešová, E., Aldorf,J.: Geotechnický monitoring - multimediální výukové texty. Dostupné z: http://fast10.vsb.cz/hrubesova/monit1.html.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Eva Hrubešová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Eva Hrubešová, Ph.D.