Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měření v inženýrské geologii a geotechnice (MIGG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MIGG - Měření v inženýrské geologii a geotechnice, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se znalostmi měření v inženýrské geologii a geotechnice, které jim umožní pochopitobsahovou náplň předmětu tak, aby byli schopni je aplikovat v praktických činnostech oboru.

Osnova

Měření v jednotlivých úkolech inženýrské geologie a geotechniky. Definice monitoringu, jeho úkoly a cíle. Rozdílnost úkolu opakovaných měření a monitoringu. Metody měření, výběr jednotlivých způsobů měření pro daný účel monitorování. Vyhodnocování monitorovacích měření, úpravy monitorovacího systému. Úkoly varovných stavů a jejich stanovení.

Literatura

Rozsypal, A. (2001) : Kontrolní sledování a rizika v geotechnice. Jaga, Bratislava. Kořínek, R., Aldorf,J. (1994): Geotechnický monitoring. Vysoká škola báňská, Ostrava. (skripta).Mareš,S. a kol. (1983): Geofyzikální metody v hydrogeologii a inženýrské geologii. SNTL, Praha.Matys,M. et al.(1990): Polné skúšky zemín. Alfa Bratislava.Dunnicliff, J. (1988): Geotechnical Instrumentation of monitoring Field Performance. Wiley.Dunnicliff, J. et al. (1993): Geotechnical Instrumentation for Monitoring Field Performance. Wiley-IEEE.Petroš, V., Muller, K., Knejzlík, J. (2000): Geomechanický a geofyzikální monitoring. Vysoká škola báňská - Technickáuniverzita Ostrava, Ostrava.Rozsypal, A. (1990): Měření v inženýrské geologii. Univerzita Karlova, vydavatelství Karolinum, Praha.Rozsypal A. (1999): Kontrolní sledování v silničním stavitelství, Silniční obzor.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Marian Marschalko, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Marian Marschalko, Ph.D.