Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management jakosti dopravních systémů (MJDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MJDS - Management jakosti dopravních systémů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Management jakosti, koncepce systémů jakosti, odvětvové standardy. TQM a jejich aplikace v dopravě. Klíčové procesyv systémech jakosti. Zabezpečování jakosti. Úloha řídících pracovníků v systémech jakosti. Jakost a lidský faktor.Ekonomické aspekty managementu jakosti. Plánování, regulace a zlepšování jakosti v dopravě. Legislativa v oblastijakosti. Základní nástroje a metody pro analýzu dat a řízení jakosti. Vazby jakosti dopravních systémů. Absolvent předmětu získá hlubší přehled o oblasti managementu kvality v dopravě a jiných průmyslových odvětvích.

Osnova

1. Management jakosti, koncepce systémů jakosti, odvětvové standardy. 2. TQM a jejich aplikace v dopravě. 3. Klíčové procesy v systémech jakosti. Zabezpečování jakosti. 4. Úloha řídících pracovníků v systémech jakosti. Jakost a lidský faktor. 5. Ekonomické aspekty managementu jakosti. Plánování, regulace a zlepšování jakosti v dopravě. 6. Legislativa v oblasti jakosti. 7. Základní nástroje a metody pro analýzu dat a řízení jakosti. 8. Vazby jakosti dopravních systémů.

Literatura

[1] Nenadál, J. - Noskievičová, D. - Petříková, R. - Plura, J. - Tošenovský, J.: Moderní management jakosti. Principy,postupy, metody. Praha. Management Press. 2008, 384 s. ISBN 978-80-7261-186-7 [2] Nenadál, J.: Měření v systémech managementu jakosti. Druhé doplněné vydání. Praha. Management Press. 2004,335 s. ISBN 80-7261-110-0

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Ivana Olivková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ivana Olivková, Ph.D.