Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management kvality (MK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MK - Management kvality, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat znalosti z oblasti aplikace principů a procesů managementu kvality, o použití metod a nástrojů managementukvality v různých etapách životního cyklu. Studenti se naučí aplikovat základní statistické metody managementukvality, využívat formy zpětné vazby od zákazníků a analyzovat ekonomické účinky zlepšování kvality v různých typechprůmyslových organizací.

Osnova

1. Úvod do problematiky managementu kvality, základní definice pojmů2. Základní principy, koncepce a přístupy managementu kvality. 3. Požadavky a doporučení souboru norem ISO ř. 9000 na systémy managementu kvality.4. Základní procesy managementu kvality.5. Management kvality v etapách návrhu a vývoje. Základní metody a nástroje plánování kvality.5. Procesy managementu kvality v nakupování.6. Procesy managementu kvality v realizaci produktů. 7. Ekonomické aspekty managementu kvality. Výdaje vztahující se ke kvalitě a možnosti jejich měření. 8. Ověřování shody produktů. Základní typy a formy technické kontroly - význam a funkce. Řízení neshodných produktů.9. Lidský faktor v managementu kvality. 10. Základy auditování systémů managementu kvality. 11. Metodologie zlepšování. Základní metody a nástroje zlepšování kvality.12. Přístupy EU k zabezpečování kvality a posuzování shody výrobků.13. Rozvojové trendy v managementu jakosti, integrace systémů managementu.14. Modely excelence organizací a jejich aplikace.

Literatura

[1]NENADÁL,J-NOSKIEVIČOVÁ,D.-PETŘÍKOVÁ,R.-PLURA,J.-TOŠENOVSKÝ,J.: Moderní management jakosti. Principy, postupy,metody. Praha: Management Press. 2008, 384 s. (ISBN 978- 80-7261-186-7)[2]Elektronická studijní opora Management jakosti, dostupná na http://barborka.vsb.cz

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Jaroslav Nenadál, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Milan Hutyra, CSc.Ing. Pavel Klaput, Ph.D.prof. Ing. Jaroslav Nenadál, CSc.Ing. Karel NeprašIng. David Vykydal, Ph.D.