Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematické metody v bezpečnostním inženýrství (MMBI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MMBI - Matematické metody v bezpečnostním inženýrství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní studijní cíle:(i) seznámit se s aktuálním vývojem v této matematické disciplině,(ii) prohloubit potřebné teoretické znalosti s důrazem na jejich aplikovatelnost,(iii) rozšířit schopnosti komunikace mezi specialisty v různých oborech.Pro jejich naplnění je nabízena možnost modifikace učebních témat se zřetelem k odborné orientaci studentů.

Osnova

Korelační a regresní analýza. Testování statistických hypotéz. Teorie spolehlivosti. Stochastické procesy. Simulační metody.

Literatura

[1] Anděl, J.: Statistické metody. Matfyzpress, Praha 2003. ISBN 80-86732-08-8 [2] Meloun, M., Militký, J.: Kompendium statistického zpracování dat : metody a řešené úlohy. Academia, Praha 2006. ISBN 80-200-1396-2 [3] Hurt, J.: Teorie spolehlivosti. UK Praha, Praha 1984.[4] Hušek, R., Lauber, J.: Simulační modely. SNTL, Praha 1987.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Zdeněk Boháč, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Zdeněk Boháč, CSc.