Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Maziva a mazací systémy (MMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MMS - Maziva a mazací systémy, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je doplnit a rozšířit vědomosti studentů v oblasti praktického použití maziv a nasazení mazacíchsystémů se zaměřením na specifika jednotlivých aplikací.

Osnova

Týden Náplň přednášek1 Základní pojmy v oblasti maziv a mazacích procesů, rozdělení maziv a mazacích procesů.2 Maziva – klasifikace maziv a jejich vlastnosti.3 Ekologicky odbouratelná maziva a přísady do maziv.4 Tribometrie – zkoušky maziv a jejich základní technické parametry.5 Krátkodobé mazací soustavy a zařízení.6 Dlouhodobé mazací soustavy a zařízení.7 Centrální mazací systémy.8 Prvky a zařízení centrálních mazacích systémů.9 Hospodaření s mazivy a mazací služba.Týden Náplň cvičení a seminářů1 Úvodní test znalostí.2 Zadání semestrální práce – návrh řešení mazání daného objektu.3 Mazací systém vybraného strojního zařízení.4 Mazací systém vybraného strojního zařízení.5 Mazací systém vybraného strojního zařízení.6 Mazací systém vybraného strojního zařízení.7 Software pro řešení mazání.8 Obhajoba semestrální práce.9 Udělování zápočtů.

Literatura

Helebrant, F., Ziegler, J., Marasová, D. Technická diagnostika a spolehlivost I. Tribodiagnostika. Ediční střediskoVŠB-TU Ostrava, Ostrava, 2000. 156 s. ISBN 80-7078-883-6

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Ladislav Hrabec, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Blata, Ph.D.Ing. Ladislav Hrabec, Ph.D.