Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody na podporu rozhodování manažera (MPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPM - Metody na podporu rozhodování manažera, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem výuky předmětu je pochopení významu rozhodování v řízení a získání základních dovedností při řešení rozhodovacíchproblémů.

Osnova

1. Rozhodování jako součást řízení. Předmět a cíl teorie rozhodování. Rozhodovací problémy a jejich identifikace.2. Typologie rozhodovacích procesů. Fáze a struktura rozhodovacího procesu. 3. Metody rozhodování, jejich charakteristika.4. Jednokriteriální metody rozhodování.5. Rozhodování za jistoty, nejistoty a rizika.6. Metody založené na poznatcích teorie grafů. Rozhodovací stromy a rozhodovací sítě.7. Rozhodovací analýza a její fáze.8. Metody hodnocení kritérií. Pravidlo minimaxima, Savageovo, Hurwitzovo.9. Metoda AHP a její aplikace.10. Matematické metody na podporu rozhodování a operační výzkum.11. Metoda DEA a její aplikace.12. Teorie her – kooperativní a nekooperativní řešení konfliktu.

Literatura

FOTR, Jiří a kol. Manažerské rozhodování. Postupy, metody a nástroje. Praha: Ekopress, 2006. 410 s. ISBN 80-86929-15-9 .FOTR, Jiří a Jiří DĚDINA a Helena HRŮZOVÁ. Manažerské rozhodování. 2. vydání. Praha: Ekopress, 2000. 231 s. ISBN80-86119-20-3 .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Blanka Bazsová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Blanka Bazsová, Ph.D.Ing. František Zapletal, Ph.D.Mgr. Jana Závacká