Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody rizikového inženýrství (MRI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRI - Metody rizikového inženýrství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vytvořit zázemí pro řešení problémů (tzv. Problem Solving) v oblasti bezpečnostního inženýrství,které je dnes ve stádiu velkého rozvoje.

Osnova

Metody, nástroje a techniky jsou rozdělené na: aplikace vybraných obecných metod (např. Analytical Hierarchy Process(AHP), Analýza metodou křížových interakcí, Analýza metodou stromu událostí (ETA – Event Tree Analysis), Analýzapříčin a důsledků, Benchmarking, Citlivostní analýza a testy citlivosti, Diagram příčin a následků, Fullerova metoda,Riziková matice, metoda delfská, teorie extrémů atd.; speciálně upravené obecné metody pro analýzu a hodnocenírizik. Důraz je kladen na základní pracovní metody rizikového inženýrství a na příklady jejich použití.

Literatura

D. Procházková: Metody, nástroje a techniky bezpečnostního inženýrství. V tisku.R. Hindls, S. Hronová, I. Novák: Analýza dat v manažérském rozhodování. Grada Publishing, spol. s r.o., Praha 1999,358p., ISBN 80-7169-255-7 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Dr. Ing. Michail Šenovský

Vyučující

prof. Dr. Ing. Aleš BernatíkIng. Lenka Maléřová, Ph.D.Ing. Michaela Perďochová, Ph.D.