Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování řídicích a logistických systémů (MRLS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRLS - Modelování řídicích a logistických systémů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti budou schopni identifikovat a definovat hlavní logistické a řídící problémy a porozumět těmto problémům.Studenti získají schopnost nalézt vhodné metody k řešení těchto problémů za použití metod numerického programovánía síťových diagramů (CPM, PERT apod.). Studenti budou rovněž schopni vytvářet různé matematické modely pro různélogistické a řídící situace. Studenti získají rovněž schopnosti a znalosti řešit řídící a logistické problémy vrůzných situacích každodenní manažerské praxe. Studenti se naučí jak analyzovat a formulovat vhodné řešení s pohledupraktických podmínek. Studenti získají schopnost porozumět tomu, jak jejich rozhodnutí ovlivní podnikové funkcena lokální i strategické úrovni.

Osnova

1 Úvod do logistiky a modelování logistických systémů.2 Logistika jako integrované plánování.3 Informační toky od dodavatele do podniku, uvnitř podniku a od podniku k odběrateli a jejich modelování.4 Řízení hmotných toků. 5 Logistika a technické zabezpečení výpočetní a telekomunikační technikou. 6 Logistika a technologiemi automatické identifikace, robotizace, transportních systémů a uplatňování prvků umělé inteligence.7 Základní směry technického backgroundu logistických procesů. 8 Logistické informační systémy jako ekonomický nástroj pro optimalizaci finančních nákladů sledováním životníchcyklů materiálu, výrobků a služeb, počínaje nákupem a konče spotřebou nebo likvidací.9 Expertní systémy v logistice.10 Progresivní metody modelování logistických systémů.11 Softwarové systémy a logistika

Literatura

1. NĚMEC, F. Logistické procesy. Karviná: Obchodně podnikatelská fakulta Slezské Univerzity, 2001. ISBN 80-7248-128-2 .2. NĚMEC F. Logistika. 1. vyd. Karviná: OPF SU, 1995. ISBN 80-85879-24-7 .3. PERNICA, P. Logistický management. 1. vyd. Praha: Radix, 1998. ISBN 80-86031-13-6 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Milan Heger, CSc.

Vyučující

Ing. Robert Frischer, Ph.D.doc. Ing. Milan Heger, CSc.