Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikropočítačová technika II (MT II)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MT II - Mikropočítačová technika II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozumět programování mikropočítačových obvodů pomocí jazyku C.Učební výstupy jsou stanoveny tak, aby studenti byli schopni identifikovat, aplikovat a řešit úlohy z oblasti mikropočítačovétechniky.

Osnova

Přednášky:1. Procesory řady PIC18.2. Základní příkazy jazyka C, operátory, demoprogramy.3. Proměnné - lokální, globální, statické.4. Struktura programu v C, členění na funkce, štábní kultura.5. Aplikace jazyka C na procesor rodiny 51, demoprogramy.6. Aplikace jazyka C na procesor PIC, demoprogramy.7. Procesory dSPIC.8. Pointry a pole v jazyku C.9. Struktury v jazyku C.10. Vstup a výstup v jazyku C.11. Uniony v jazyku C.12. Přetypování proměnných.13. Komplikované definice v C a jak je číst.14. Časová rezerva pro případný skluz.

Literatura

Kernighan, B., Ritchie, D. : The C Programming Language, Prentice Hall, 1988.Šaloun, P. : C pro zelenáče, Neocortex, 1999.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Radek Novák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radek Novák, Ph.D.