Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Montované konstrukce (Mgr.) (MtK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MtK - Montované konstrukce (Mgr.), Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student získá po absolvování předmětu dovednosti a znalosti v následujících oblastech: - návrh a posouzení montovaných železobetonových konstrukcí;- výroba a montáž prefabrikovaných konstrukcí.

Osnova

1. Jednopodlažní a vícepodlažní montované haly, prostorová tuhost, statické řešení.2. Montované konstrukce z plošných prvků, statické působení a posuzování panelových objektů.3. Tuhé a kloubové styky, statické řešení, výrobní tolerance a uložení prvků.4. Statické působení styků a kloubů, jejich modelování v rámových soustavách, vyztužování.5. Tyčové prefabrikáty, vazníky, vaznice a sloupy.6. Prefabrikované panely, návrh výztuže a posouzení únosnosti.7. Ložiska, jejich funkce, druhy, použití, návrh a posouzení.8. Návrh a posouzení krátké konzoly, nepřímé uložení prvku.9. Kalichové základy, návrh a posouzení výztuže kalichové patky.10. Kotevní a montážní úchyty, druhy, návrh a posouzení, drsnost povrchu montovaných prvků.11. Filigránové desky, statické působení návrh a posouzení montážních stavů.12. Spřažené betonové konstrukce, princip působení, spřahovací prvky, posouzení únosnosti.13. Výroba, skladování, doprava a montáž prefabrikovaných prvků.14. Výkresy skladby a výztuže montovaných konstrukcí, výrobní dokumentace prvků.

Literatura

1. ČSN EN 1992-1-1 (73 1201) Eurokód 2: Navrhování betonových konstrukcí – Část 1-1: Obecná pravidla a pravidlapro pozemní stavby, ČNI 11/2006.2. ČSN EN 1991-1-6 (73 0035) Eurokód 1: Zatížení konstrukcí - Část 1-6: Obecná zatížení - Zatížení během provádění,ČNI 10/2006.3. ČSN EN 1991-3 Eurokód 1: Zatížení konstrukcí - Část 3: Zatížení od jeřábů a strojního vybavení, ČNI 01/2008.

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

prof. Ing. Radim Čajka, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Radim Čajka, CSc.