Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nauka o katastru nemovitostí (NKN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NKN - Nauka o katastru nemovitostí, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je nauka o katastru nemovitosti ČR včetně historického vývoje katastru po současnost.

Osnova

Historické prvky českého katastru a jeho kontinuita. Právní a zeměměřické prvky.Katastr nemovitostí jako informační věda. Vývoj knihovního práva (veřejnéknihy). Digitální katastr – prostředky,metody, aplikace. Katastr nemovitostív zahraniční a v územních informačních systémech. Struktura a organizace resortuzeměměřictví a katastru v ČR. Mapa povrchu a katastrální mapa – prostředky pro řešení střetů zájmů hornické činnostis vlastníky dotčených a ohroženýchnemovitostí.

Literatura

Zákon č. 265/1992 Sb, .o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem ve znění pozdějších předpisů.Zákon č. 344/1992 Sb. , o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), ve znění pozdějších předpisů.Zákon č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, ve znění pozdějších předpisů.Zákon č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonů souvisejících ve znění pozdějšíchpředpisů.Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů.Vyhláškač. 31/1995 Sb., kterou se provádí zákon č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví a o změně a doplnění některýchzákonů souvisejících s jeho zavedením, ve znění pozdějších předpisů.Vyhláškač. 26/2007 Sb., kterou se provádí zákon č. 265/1992 Sb., o zápisech vlastnických a jiných věcných právk nemovitostem, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 344/1992 Sb., o katastru nemovitostí České republiky (katastrálnízákon), ve znění pozdějších předpisů (katastrální vyhláška ve znění pozdějších předpisů.Vyhláška č. 162/2001 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí České republiky ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Milan Mikoláš, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Černota, Ph.D.doc. Ing. Milan Mikoláš, Ph.D.doc. Ing. Hana Staňková, Ph.D.