Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nepovinná praxe u HZS - Služby (NP-SL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NP-SL - Nepovinná praxe u HZS - Služby, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se seznámí s praktickými činnostmi na úseku služeb strojní, technické a chemické u jednotek HZS. Umí charakterizovatvýkon, úkoly a činnosti jednotlivých služeb. Umí vysvětlit provádění oprav, údržby, kontroly a skladování prostředkůpříslušné služby.

Osnova

1. Právní úprava prostředí a funkce jednotlivých služeb u jednotek PO.2. Činnost technické služby a věcné prostředky technické služby jednotek PO. (rozsah: 8 hodin) Technicko-taktická data věcných prostředků služby. Bezpečnost práce a ochrany zdraví na pracovišti služby. Dokumentace technické služby - záznamy o evidenci a kontrolách, revize, provozní kontroly prostředků. Provádění oprav údržby, kontroly a skladování prostředků služby. Provozní prostory technické služby. Technické předpisy a technické normy týkající se dané služby.3. Činnost chemické služby a věcné prostředky chemické služby jednotek PO. (rozsah: 12 hodin) Technicko-taktická data věcných prostředků služby. Bezpečnost práce a ochrany zdraví na pracovišti služby. Dokumentace chemické služby - záznamy o evidenci a kontrolách, revize a provozní a kontroly prostředků. Provádění oprav údržby, kontroly a skladování prostředků služby. Provozní prostory chemické služby. Technické předpisy a technické normy týkající se dané služby. Místní provozní řád, odborná kvalifikace technika chemické služby.4. Činnost strojní služby jednotek PO. (rozsah: 20 hodin) Funkce strojní služby jednotek PO. Technicko-taktická data věcných prostředků služby. Bezpečnost práce a ochrany zdraví na pracovišti služby. Dokumentace strojní služby - záznamy o evidenci a kontrolách, revize a provozní kontroly prostředků. Provádění oprav údržby, kontroly a skladování prostředků služby. Provozní prostory strojní služby. Technické předpisy a technické normy týkající se dané služby. Požární čerpadla a vývěvy, zkoušení. Provozní náplně. Údržba požární techniky.

Literatura

Pokyn č.9 GŘ HZS ČR ze dne 13.3.2006, kterým se vydává Řád strojní služby HZS ČR.Pokyn č.30 GŘ HZS ČR ze dne 22.12.2006, kterým se vydává Řád chemické služby HZS ČR.Pokyn č.21 GŘ HZS ČR ze dne 21.12.2006, kterým se vydává Řád technické služby HZS ČR.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Ladislav Jánošík

Vyučující

Ing. Ladislav JánošíkIng. Martin Trčka, Ph.D.