Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nekonvenční stroj. materiály a tepelné zprac. (NSMTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NSMTP - Nekonvenční stroj. materiály a tepelné zprac., Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Schopnost- popsat chování materiálu v technologických procesech- aplikovat teoretické poznatky nauky o materiálu ve vývoji nových materiálů- integrovat vlastnosti materiálů do technologického návrhu- predikovat vlastnosti kovových i nekovových materiálů a slitin

Osnova

Přednášky:1. Oceli o vysoké pevnosti, korozivzdorné oceli.2. Oceli se speciálními vlastnostmi.3. Speciální druhy litin. 4. Neželezné kovy a slitiny.5. Technologie plastů.6. Keramické materiály a jejich technologie.7. Prášková metalurgie.8. Kompozitní materiály.9. Kovová skla, materiály s tvarovou pamětí.10. Základy technologie tepelného zpracování kovů.11. Technologie žíhání.12. Technologie kalení.13. Chemicko-tepelné zpracování, mechanicko-tepelné zpracování.14. Zařízení procesů tepelného zpracování, nekonvenční metody TZ Cvičení:1. Úvodní cvičení.2. Vliv jednotlivých prvků na vlastnosti ocelí a jejich použití.3. Mikrostruktura materiálů před tepelným zpracováním.4. Studium mikrostruktur tepelně zpracovaných materiálů.5. Vlastnosti a použití keramických materiálů.6. Fraktografie vybraných materiálů.7. Lomové charakteristiky materiálů.8. Vlastnosti a použití plastů. 9. Zadání témat prezentací.10.-11. Exkurze.12.-13. Prezentace zadaných témat.14. Závěrečný test.

Literatura

MOHYLA, M. Nekonvenční strojírenské materiály, VŠB Ostrava, 1995.MOHYLA, M. Strojírenské materiály I., VŠB Ostrava, 1994.ŠTĚPEK a kol. Technologie zpracování a vlastnosti plastů. SNTL Praha, 1989.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jitka Podjuklová, CSc.

Vyučující

Ing. Jindřich KozákIng. Lucie Krejčí, Ph.D.doc. Ing. Petr Mohyla, Ph.D.