Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oceňování a aplikace metodologie reálných opcí (OAMROa)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OAMROa - Oceňování a aplikace metodologie reálných opcí, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

The objective of the course is to provide knowledge about advanced valuation methods and techniques applicablein company´s financial decision-making. The course is focused on the assumptions, conditions and application possibilitiesfor solution of valuation and decision-making issues by applying real option methodology, when risk and managerialflexibility is taken into consideration. Attention is primarily paid to the description basic types of real options,their parameters and valuation procedure. Due to the specific features of real options, there are discrete modelsused for their valuation.

Osnova

Cílem předmětu je poskytnout znalosti o možnostech aplikace pokročilejších metod ve finančním rozhodování firmy.Předmět je zaměřen na předpoklady, podmínky a možnosti využití metodologie reálných opcí, kdy je paralelně zohledňovánoriziko a flexibilita při řešení úloh oceňovacího a rozhodovacího typu. Pozornost je věnována zejména popisu základníchtypů reálných opcí, jejich parametrů a samotného ocenění. Vzhledem k charakteru reálných opcí je při ocenění pozornostzaměřena na aplikaci diskrétních modelů.

Literatura

ČULÍK, M. (2013). Aplikace reálných opcí v investičním rozhodování firmy, SAEI, vol. 19. Ostrava: VSB-TU Ostrava.DLUHOŠOVÁ, D. a kol. (2010). Finanční řízení a rozhodování podniku. Analýza, investování, oceňování, riziko, flexibilita.3. upravené vydání. Ekopress.ZMEŠKAL, Z. a kol.(2013). Finanční modely: koncepty, metody, aplikace. 3 přepracované a rozšířené vydání. Ekopress.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Miroslav Čulík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Čulík, Ph.D.