Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní a pracovní právo (OaPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OaPP - Obchodní a pracovní právo, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolvováním předmětu získá student orientaci v předmětných odvětvích soukromého práva.

Osnova

1. úvod do předmětu (ústavní principy obchodního práva) 2. subjekty obchodního práva a jiné formy společného podnikání 3. obchodní závazkové vztahy - podnikání zahraničních osob v ČR 4. živnostenské podnikání 5. hospodářská soutěž, 6. nekalá soutěž 7. insolvence 8. úvod do problematiky pracovního práva (ústavní principy) 9. vznik, změna a zánik pracovněprávních vztahů 10. mzda, plat, pracovní doba, dovolená, zvláštní pracovní podmínky 11. bezpečnost a ochrana zdraví při práci 12. odpovědnost v pracovněprávních vztazích 13. postavení odborů v pracovněprávních vztazích a kolektivní pracovní právo 14. právní úprava zaměstnanosti a nezaměstnanosti - normativy EU v obchodněprávních a pracovněprávních vztazích

Literatura

[1] Ústava České republiky – [2] Listina základních práv a svobod – [3] Zák. č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, (zák.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník)[4] Zák. č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, (zák. č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích)[5] Zák. č. 262/2006 Sb., zákoník práce.

Požadavky

Žádné

Garant

JUDr. Petr Hluštík, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Petr Hluštík, Ph.D.Mgr. Jiří KlegaJUDr. Roman Vicherek