Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace a řízení procesů (OaŘP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OaŘP - Organizace a řízení procesů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získat metodické poznatky pro analýzu, projektování a řízení procesů a logistických řetězců zhledisek kvality, flexibility, odolnosti vůči poruchám a efektivnosti. Rovněž získat schopnosti pro posouzení vhodnostirůzných koncepců organizace toků. Dále získat dovednosti v aplikaci pokročilých postupů a metod pro zlepšování kvality v širokém slova smyslu, zejména aplikaci teorie omezení, v analýze toku hodnoty, v metodice Six Sigmaa v podpůrných metodách jako FMEA, Statistical Process Control aj.

Osnova

Řízení rizik a zvyšování odolnosti dodavatelských řetězců.Vztahy mezi štíhlostí a agilitou při organizování a řízení procesů.Nástroje, efekty a bariéry interní a mezipodnikové logistické integrace.Controlling a diagnostika v oblasti organizace a řízení procesů. Pokročilé postupy a metody analýzy a zlepšování kvality.Koncepce štíhlosti, koncepce agility, koncepce ECR.Nároky na informační systémy pro řízení procesních řetězců a nové směry v této oblasti.

Literatura

Fiala, P.: Modelování dodavatelských řetězců. Praha: Professional Publishing, 2005. Fiala, P.: Dynamické dodavatelské sítě. Praha: Professional Publishing. 2009.Košturiak, J., - Boledovič, L. - Krišťak, J. - Marek, M. Kaizen. Osvědčená praxe českých a slovenských podniků.Brno: Computer Press. 2010.Macurová, P. – Hančlová, J. – Tvrdoň, L. – Černý, J. – Dejnega, O. – Minárová, A.: Řízení rizik v logistice. Ostrava:Vydavatelství SAEI. 2011. Plura, J. : Plánování a neustálé zlepšování jakosti. Praha: Computer Press. 2001. Töpfer, A.: Six Sigma. Praha: Computer Press, 2008.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Pavla Macurová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Pavla Macurová, CSc.