Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ochrana ovzduší (OchOvdz)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OchOvdz - Ochrana ovzduší, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student se orientuje v klíčových oblastech ochrany ovzduší, je schopen kritického pohledu na současné problémyznečištění ovzduší a vědomě pracuje s vzájemnými vazbami mezi živou a neživou přírodou a lidskou společností. Jeseznámen s hlavními zdroji znečištění ŽP a alternativními zdroji energie. Získá poznatky s rozdílnými způsoby čištěníspalin.

Osnova

: Předmět se zabývá problematikou ochrany ovzduší před nepříznivými vlivy průmyslové činnosti. Jsou hodnoceny vlivy jednotlivých škodlivin i dopady jednotlivých průmyslových technologií a současné možnosti a způsoby jejich eliminace. Pozornostje zaměřena především na možnosti realizace nových technologií, zařízení na odlučování, chemické úpravy odplynů i dodatkové procesy.

Literatura

Mellanby, Kenneth : Air pollution, acid rain, and the environment /edited by Kenneth Mellanby , 1988. Licht, William : Air pollution control engineering :basic calculations for particulate collection /William Licht.De Murias, Ramon : The economic regulation of international air transport /Ramon De Murias.Bank, Matthias : Basiswissen Umwelttechnik =: Wasser, Luft, Abfall, Lärm, Umweltrecht, /Matthias Bank.Glück, Bernd : Zustands- und Stoffwerte :Wasser, Dampf, Luft ; Verbrennungsrechnung /Bernd Glück.Knauf, Tassilo : Entdeckungsreise - Luft und Wetter .Müller, Klaus : Fachwörterbuch Luft- und Raumfahrt. GUNTHER, R. C. : Refrigeration, Air Conditioning, and Cold Storage.NOLL, K.E. : Power Generation: Air Pollution Monitoring and Control.KOHN, R.E. : A Linear Programming Model for Air Pollution Control.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Vladimír Smrž, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Smrž, Ph.D.