Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optimalizace konstrukcí s podporou CAD systémů (OPTICAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPTICAD - Optimalizace konstrukcí s podporou CAD systémů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání znalostí v oblasti pokročilých metod počítačové podpory návrhu strojních zařízení, založenýmina tzv. „Modelování chování mechanismů“ (Behavioral Modeling).Tento princip poskytuje nástroje k vytváření modelůna základě předem daných cílových funkcí. Jako cílové funkce mohou sloužit analýzy jako jsou výsledné rozměry,hmotnostní parametry, parametry křivek a povrchů a vztahy mezi nimi a také výsledky analýzy pohybu. Vlastnostizískané na základě analýz modelu tedy umožňují nejen model kvantifikovat, ale zadat tyto výsledky jako cílové chování.

Osnova

1. Základní principy modelování chování mechanismů2. Analýza geometrických parametrů modelu3. Analýza hmotnostních parametrů modelu4. Analýza křivek a ploch modelu5. Analýza pohybu modelu6. Využití relací mezi jednotlivými skupinami parametrů7. Citlivostní analýza a optimalizace modelu.

Literatura

Dokumentace modulu Behavioral Modeling Extension systému Pro/Engineer.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Zdeněk Konečný, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Zdeněk Konečný, Ph.D.prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn