Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace a řízení v PO (OŘ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OŘ - Organizace a řízení v PO, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Posluchači si osvojí zásady a pravidla organizování a řízení výjezdové činnosti Hasičských záchranných jednotek.

Osnova

Legislativní rámec POOrganizační schéma Hasičského záchranného sboru, vnitřní a vnější řídící vazby.Organizování a řízení výjezdové činnosti Hasičských záchranných jednotekŠtáb zdolávání mimořádných událostíPlošné rozmístění sil a prostředkůOdborná příprava hasičůOrganizování a řízení pracovní porady, kontrola plnění úkolů, ..Stres a stresové jednáníPracovní úrazy, evidence, odškodňování

Literatura

Šenovský, M.; Hanuška, Z.: Organizace a řízení PO. Skriptum. FBI. Ostrava 2003Hanuška, Z.: Organizace jednotek požární ochrany I. SPBI. Ostrava. 1998. Lednický, V.: Základy managementu. Akademie J.A. Komenského. Ostrava. 2000.Zákon č. 133/1985 Sb. O požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů.Zákon č. 238/2000 Sb. o hasičském záchranném sboruZákon č. 239/2000 Sb. O Integrovaném záchranném systému.Zákon č. 240/2000 Sb. O krizovém řízení.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Vladimír Vlček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Dana Chudová, Ph.D.Ing. Vladimír Vlček, Ph.D.