Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace a řízení dobývání surovin (ORDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORDS - Organizace a řízení dobývání surovin, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student se naučí klasifikovat typy organizačních struktur a identifikovat jejich silné a slabé stránky. Studentse naučí měřit spotřebu času výrobních operací a organizavat technologické procesy exploatace nerostných surovin.

Osnova

1. Organizování jako sekvenční manažerská funkce2. Organizační a řídicí normy 3. Klasifikace organizačních struktur z hlediska hlavních charakteristik 4. Klasifikace organizačních struktur z hlediska pomocných charakteristik 5. Vývojové tendence v organizaci průmyslové výroby6. Struktura výrobního podniku a členění úplného výrobního cyklu7. Struktura pracovního času pracovníka a struktura spotřeb času výrobního zařízení8. Evidence a kontrola odpracované a neodpracované doby9. Organizace práce v četách, dělba práce a vypracování organizace pracovního postupu na pracovišti10. Pojem cykličnosti, metody cyklické organizace pracovního postupu, stanovení doby cyklu při řadové metodě11. Cyklus při ražení dlouhých důlních děl12. Oganizace pracovního postupu při ražení horizontálních a úklonných dlouhých důlních děl13. Organizace pracovního postupu při hloubení jam14. Organizace důlní dopravy15. Sladění výroby s dopravou, sladění dopravy na patře, sladění patrové a svislé dopravy, nerovnoměrnost dopravy16. Organizace dopravy v dlouhých důlních dílech, organizace dopravy základkového materiálu, organizace dopravyzávěsnými drážkami17. Cyklus v porubech a organizace cyklické práce ve výrobních procesech při dobývání uhlí18. Organizace práce při dobývání kombajny při jednosměrném dobývání19. Organizace práce při dobývání kombajny obousměrnými20. Organizace práce v porubech s pluhovou technologií dobývání21. Organizace práce při dobývání ve ztížených geologických podmínkách22. Organizace práce při zakládání vyrubaného prostoru23. Organizace práce ve výrobních procesech při hlubinném dobývání rud24. Organizace práce při povrchovém dobývání uhlí25. Organizace práce dopravy při povrchovém dobývání uhlí26. Organizace zakládání při povrchovém dobývání uhlí27. Organizace práce v kamenolomech28. Organizace práce při těžbě nesoudržných materiálů29. Organizace oprav a údržby v dolech a lomech30. Dispečerská služba, centrální řídící stanoviště

Literatura

TOMEK, Gustav; Vávrová, Věra. Řízení výroby. Druhé rozšířené a doplněné vydání.Praha: Grada, 2000. 408 s. ISBN 80-7169-955-1 .DĚDINA, Jiří. Podnikové organizační struktury : teorie a praxe, 1. vydání. Praha : Victoria Publishing, 1996, 117s., 80-7187-029-3.HUDEČEK, Vlastimil. Organizace a řízení dobývání, Sylaby. KRÁl, Miroslav. Metody a techniky užité v ergonomii. Praha: Výzkumný ústav bezpečnosti práce, 2002. 154 s.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Vlastimil Hudeček, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Bora, Ph.D.prof. Ing. Vlastimil Hudeček, CSc.Ing. Jakub ChlopeckýIng. Kateřina Špakovskádoc. Ing. Michal Vaněk, Ph.D.