Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plánování aplikací geoinformačních technologií (PAGT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PAGT - Plánování aplikací geoinformačních technologií, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V rámci předmětu jsou studenti nuceni využívat a kombinovat znalosti získané v předešlém studiu odborných předmětůGIS. Jsou vedeni ke komplexním úvahám nad problematikou návrhu, plánování a implementace GIS/GIT v organizacíchvčetně technologických, organizačních a právních aspektů.

Osnova

1. Struktura aplikace GIS. Obecné zákonitosti zavádění apl. GIS.2. Plánování a projektování GIS. Výběr a implementace GIS.3. Podmínky úspěšné implementace GIS. Nástrahy GIS.4. Úloha externího poradce.5. Metody ekonomického hodnocení aplikací GIS. 6. Případové studie implementace a údržby GIS. 7. Technická harmonizace.8. Normy a standardy v GIS.9. Projektové řízení. Projekty v oblasti GIS/GIT.10. Plánování ostatních geoinformačních technologií (DPZ, fotogrammetrie, DMT, GPS …).

Literatura

Clarke, K.C. (2003). Getting Started with Geographic Information Systems. Prentice Hall: Upper Saddle River. 340.See Chapter 8, "How to Pick a GIS" Longley, P.A., Goodchild M.F., Maguire D.J., Rhind D.W.: Geographical Information Systems and Science. Wiley, 2005Maguire D., Kouyoumjian V., Smith R. (2008): The Business Benefits of GIS. An ROI Approach. ESRI press 2008. Korte, G. B.: The GIS Book. The Fifth Edition. OnWord Press. Santa Fe, 2001.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jiří Horák, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Horák, Dr.