Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostředky automatizace měřicích a testovacích systémů (PAMTS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PAMTS - Prostředky automatizace měřicích a testovacích systémů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se v rámci předmětu seznamují s metodologií automatizace měřících úloh, metodami návrhu virtuálních měřicíchpřístrojů a systémů. Problematika je vysvětlována s využitím grafického programovacího jazyka G.

Osnova

Přednášky:Multifunkční karty jako základní prostředek rozšíření architektury personálního počítače pro vznik měřícího přístrojena bázi virtuální instrumentace.Komunikace s měřícími přístroji na bázi SCPI příkazů, přístrojové ovladače, jejich vývoj a užití.Funkce knihovny pro zpracování číslicových signálů. Využití funkcí Advanced signal processing v typických aplikacích,jejich specifika.Metodika návrhu automatizovaného měřicího a testovacího systému.Užití PXI systémů v náročných aplikacích.Kamerové systémy pro inspekci výrobků, podpůrné knihovní funkce pro zpracování obrazu.Vývoj aplikací pro cRIO embedded systém, principy, specifika, aplikace.

Literatura

1. ĎAĎO, S.; VEDRAL, J.: Číslicové měření. Přístroje a metody 1. vyd. Praha : ČVUT, 2002. 232 s. ISBN: 80-01-02492-X.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Petr Bilík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Bilík, Ph.D.