Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování aplikací pro Internet II (PApI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PApI - Programování aplikací pro Internet II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu Programování aplikací pro Internet II je naučit studenty navrhovat postupy a řešit konkrétnísituace, které se běžně vyskytují při tvorbě aplikací v ASP.NET, navrhovat a realizovat programy zadaných praktickýchúloh.Důležitou součástí předmětu je tvorba samostatného projektu, v němž studenti navrhnou a realizují výsledný projektvlastní praktické webové služby.

Osnova

Předmět je závěrečným kurzem programování aplikací pro internet. V předchozích předmětech viz. prerekvizity bylyučební náplní převážně technologie tvorby webu pomocí HTML, DHTML, XML, ASP, skriptovacích jazyků Java skript,VB skript a tvorby web aplikací pomocí PHP ve spoluprácí s databází MySQL. V tomto kurzu je kladen důraz na tvorbuwebu pomocí pokročilých technologií v prostředí .NET, konkrétně ASP.NET a XML webových služeb. Konkrétní náplnípředmětu je tvorba ASP.NET stránek, webové formuláře, serverové ovládací prvky,validace stránek, pokročilé technikypráce s daty a vývoj webových služeb.

Literatura

Anderson R., Francis B., Homer A., Howard R.,Sussman D.,Watson K. Professional ASP.NET. WroxPress 2001. ISBN 1-861004-88-5 . Duthie A.G. ASP.NET krok za krokem. Microsoft Press, knihy iDnes,. ISBN 80-86593-33-9. PAYNE CH. ASP.NET za 21 dní. Computer Press Praha 2002. ISBN 80-7226-605-5 .

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

Ing. Marek Babiuch, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marek Babiuch, Ph.D.