Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Požární bezpečnost staveb (Bc.) (PBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PBS - Požární bezpečnost staveb (Bc.), Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student získá po absolvování předmětu dovednosti a znalosti v následujících oblastech:- základní znalosti o požárně bezpečnostním řešení staveb.

Osnova

1. Historie požární bezpečnosti staveb (dále PBS). Právní a technické předpisy PBS. Základní pojmy.2. Všeobecné, územní, dispoziční a konstrukční požadavky PBS. Postup posuzování PBS nevýrobních a výrobních objektů.Požární úseky a požárně dělicí konstrukce.3. Požární riziko v nevýrobních a výrobních objektech. Průměrné a místně soustředěné výpočtové požární zatížení.Požární úseky a prostory bez požárního rizika. Ekonomické riziko. Rozměry požárních úseků.4. Stupně požární bezpečnosti. Požárně technické vlastnosti stavebních hmot a stavebních konstrukcí. Možnosti zlepšovánípožárně technických vlastností stavebních hmot a konstrukcí.5. Únikové cesty. Typy, dimenzování, provedení a vybavení.6. Odstupy a požárně nebezpečný prostor nevýrobních objektů. Technická zařízení. Zajištění protipožárního zásahu.

Literatura

1. Bradáčová, I.: Požární bezpečnost staveb. Výrobní objekty. SPBI, Ostrava, 2008.2. Bradáčová, I.: Požární bezpečnost staveb. Nevýrobní objekty. SPBI, Ostrava, 2007.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Radim Čajka, CSc.

Vyučující

Ing. Isabela Bradáčová, CSc.prof. Ing. Radim Čajka, CSc.doc. Ing. Petr Kučera, Ph.D.