Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní kauzy v žurnalistické praxi (PK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PK - Právní kauzy v žurnalistické praxi, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po zadání konkrétních kauz z různých odvětví našeho práva provést jejich analýzu a příslušný právní výklad tak,aby studenti sami byli schopni u každého konkrétního řešeného případu vyhotovit odborně mediální sdělení o něm.Podmínky absolvování předmětu - viz verze.

Osnova

Úvod do studia předmětuKauzy v soukromém pojišťovnictvíKauzy v soukromém pojišťovnictvíKauzy z oblasti pracovně-právních sporůKauzy z oblasti rozhodování orgánů, obcí a krajůRozhodnutí správních senátů krajských soudů, zajímavé kauzy Nejvyššího správního souduKauzy z oblasti hospodářské kriminalityKauzy z oblasti majetkové trestné činnostiKauzy z oblasti kolektivního správce a zákazu užití autorského dílaKauzy z oblasti zákazu šíření reklamy orgánem státní správyRozhodování Ústavního souduExekuční vymáhání pohledávek

Literatura

Právní předpisy (např. trestní zákon, zákoník práce, správní řád apod.) a odborná literatura specifikovaná ke každékauze vyučujícím.ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Několik zásad pro začátečníky. Praha: Slon.2007. ISBN 978-80-86429-40-3 .ČMEJRKOVÁ, S., F. DANEŠ a J. Světlá. Jak napsat odborný text. Praha: Leda. 2002. ISBN 80-85927-69-1 .GERŠLOVÁ, Jana. Vádemékum vědecké a odborné práce. 1. vyd. Praha: Professional Publishing, 2009. 148 s. ISBN 978-80-7431-002-7 .ČECHOVÁ, Marie, KRČMOVÁ, Marie a MINÁŘOVÁ, Eva. Současná stylistika. 1. vyd. Praha: Nakladatelství Lidové noviny,2008. 381 s. ISBN 978-80-7106-961-4 .

Požadavky

Žádné

Garant

JUDr. Bohuslav Halfar

Vyučující

Mgr. Martin BugajDr Mgr. Damian Czudek, Ph.D.Mgr. Pavel GodickýJUDr. Bohuslav HalfarDr Mgr. Michal Koziel, Ph.D.Ing. Martina Krügerová, Ph.D.JUDr. Jana Martiníková, Ph.D.