Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Parní kotle II (PKII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PKII - Parní kotle II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je určen pro studijní obor Energetické stroje a zařízení, specializace "Stavba parních kotlů a tepelnýchzařízení" a "Jaderně energetická zařízení" a je volitelný pro zaměření „Průmyslová energetika“.Studenti získají hlubší znalosti o stavbě kotlů, ohnišť a tlakového systému.Studium navazuje na předmět Parní kotleI.

Osnova

1. Definice výpočtového paliva, diagram Q-A-W, směs paliv, vliv aditivního odsiřování a SNCR.2. Vliv parametrů paliva na koncepci kotle.3. Vliv výkonu a parametrů páry na koncepci kotle, nadkritické parametry.4. Vliv ostatních požadavků na koncepci kotle, přípravné výpočty pro návrh kotle. 5. Rozvržení teplosměnných ploch, regulační charakteristiky kotle, spalinový diagram .6. Postup při tepelném výpočtu kotle.7. Tepelný výpočet a návrh jednotlivých částí kotle. 8. Základy konstrukce jednotlivých typů kotlů, návrh ohniště. 9. Výpočet a konstrukce ohříváku vzduchu. 10. Výpočet a konstrukce ohříváku vody.11. Výpočet a konstrukce výparníku pro kotel s přirozenou cirkulací. 12. Výpočet a konstrukce výparníku průtočných. 13. Výpočet a konstrukce přehříváku a mezipřehříváku páry. 14. Abraze, koroze, najíždění a odstavování kotle.

Literatura

VILIMEC, L.: Stavba kotlů II. Skripta VŠB-TU Ostrava, 2008. ISBN 978-80-248-1716-3 .ČERNÝ, V. a kol.: Parní kotle. Praha: SNTL Technický průvodce 32, 1983.DLOUHÝ, T.: Výpočty kotlů a spalinových výměníků. Skripta ČVUT Praha, 2002. ISBN 80-01-02591-8 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Ladislav Vilimec

Vyučující

Ing. Jaroslav KonvičkaIng. Michal Stáňa, Ph.D.doc. Ing. Ladislav Vilimec