Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programovatelné logické automaty I (PLA I)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PLA I - Programovatelné logické automaty I, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student porozumí struktuře a parametrům programovatelných logických automatů (PLC), jejich konfiguracím a programování.Student bude ovládat různé způsoby programování PLC. Bude znát hardwarové a softwarové řešení předních výrobcůPLC. Hlavní důraz je kladen zejména na dovednosti v aplikování programovatelných automatů pro řešení standardnítechnické úkoly. Student zvládne základní úroveň programování.

Osnova

Struktura a pracovní parametry programovatelných automatů (PLC).Základní programovací techniky pro tvorbu algoritmu PLC, adresování.Řešení kombinace a sekvenčních logických úloh, inicializace programu.Matematika na počítači v programu PLC.Real-time výpočty v PLC - program úvahy.Časovače a čítače pro řešení v reálném čase-úkoly.7. Struktura a blok programování. Ovládání programu.

Literatura

[1] Špička, Ivo, Programovatelné logické automaty I. Studijní opora k předmětu. 2013.[2] Ladislav Šmejkal, Marie Martinásková. PLC a automatizace. 1. díl, Základní pojmy, úvod do programování. - 1.vyd.. - Praha : BEN - technická literatura. 2012. ISBN 978-80-7300-388-3

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Ivo Špička, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ivo Špička, Ph.D.Ing. Ondřej Zimný, Ph.D.