Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programovatelné logické automaty II (PLA II)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PLA II - Programovatelné logické automaty II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student porozumí struktuře a parametrům programovatelných logických automatů (PLC), jejich konfiguracím a programování.Student bude ovládat různé způsoby programování PLC. Bude znát hardwarové a softwarové řešení předních výrobcůPLC. Hlavní důraz je kladen zejména na dovednosti v aplikování programovatelných automatů pro řešení standardnítechnické úkoly. Student zvládne pokročilejší úroveň programování. Hlavní důraz je kladen zejména na dovednostiv aplikování programovatelných automatů pro řešení standardní technické úkoly. Student bude schopen aplikovat znalostizejména komunikace mezi PLC a operátorskými panely.

Osnova

1. Způsoby komunikace mezi programovatelnými automaty.2. Operátorské panely a jejich programování3. Užití funkčních bloků operátorských panelů. Poruchy a jejich vyhodnocení.4. Síťová komunikace. Průmyslový Etherenet. IP adresy, DHCP server.5. Kontrola spojitých procesů.6. Bloky PID a bloky pro zpracování číslicových signálů7. Analogové vstupně výstupní karty.8. Sběrnice Control Net.9. Sběrnice Device Net. Tagy, producent a konzument.10. Dokumentace programu. Využití jednotlivých úloh.11. Simulace programu a jeho ladění.12. Detekce chyb a manipulace během běhu programu.13. Real-time běh programu, přerušení, vysokorychlostní čítače.14. Speciální moduly PLC.

Literatura

[1] Logix5000 Controllers IEC 61131-3 Compliance[2] Špička, Ivo, Programovatelné logické automaty II. Studijní opora k předmětu. 2013.[3] Ladislav Šmejkal, Marie Martinásková. PLC a automatizace. 1. díl, Základní pojmy, úvod do programování. - 1.vyd.. - Praha : BEN - technická literatura. 2012. ISBN 978-80-7300-388-3 [4] Ladislav Šmejkal. PLC a automatizace. 2. díl, Sekvenční logické systémy a základy fuzzy logiky. 1. vyd.. -Praha : BEN - technická literatura. 2012. ISBN 978-80-7300-389-0

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Ivo Špička, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ivo Špička, Ph.D.Ing. Ondřej Zimný, Ph.D.