Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální management (PMng)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PMng - Personální management, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování předmětu student:- bude vědět, co znamená řízení a rozvoj lidských zdrojů;- dokáže vysvětlit základní pojmy z pohledu firemní strategie;- bude znát metody vedení lidí, analýzu práce a metody výběru zaměstnance;- dokáže vysvětlit pojem firemní kultura; - bude znát techniky a postupy pracovního hodnocení a jeho význam;- získá návazné informace z hlediska Zákoníku práce a příslušných zákonných norem.

Osnova

Přednášky:1. Personální management (PM), definice, vývoj.2. Strategie, plánování a politika řízení lidských zdrojů (ŘLZ).3. Podniková kultura – vymezení, význam, etika,... 4. Vnější a vnitřní faktory ovlivňující ŘLZ.5. Personální plánování, analýza pracovních míst, popis pracovní funkce.6. Získávání, výběr a přijímání nových zaměstnanců.7. Orientace pracovníků jako adaptační a vzdělávací aktivita, podnikové vzdělávání.8. Hodnocení a odměňování pracovníků, mzdové tarify, mzdové formy.9. Péče o pracovníky, pracovní vztahy.10.Ukončení pracovního poměru.11.Nezaměstnanost, trh pracovních sil, problematika zaměstnanosti z pohledu současných právních předpisů.12.Informační systém ŘLZ.13.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP), začlenění BOZP v systému ŘLZ14.ŘLZ v malých a středních organizacích.Cvičení:1. Zadání seminárních prací a postup jejich zpracování.2. Řízení lidských zdrojů - případové studie.3. Řízení lidských zdrojů - případové studie.4. Požadavky na zaměstnance, výběrové řízení.5. Konkurz z pohledu uchazeče.6. Hodnocení zaměstnanců.7. Normování výkonu, výpočet časové a úkolové mzdy.8. Praktické cvičení - motivace.9. Praktické cvičení - komunikace.10.Zaměstnanecké vztahy.11.Prezentace a obhajoba seminárních prací.12.Prezentace a obhajoba seminárních prací.13.Test znalostí.14.Udělování zápočtů a konzultace.

Literatura

ARMSTRONG, M. Řízení lidských zdrojů. Praha: GRADA, 2002, 856s. ISBN 80-247-0469-2 ARMSTRONG, M. Personální management. Praha: GRADA, 1999, 963s. ISBN 80-7169- 614-5 [

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Markéta Gregušová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Markéta Gregušová, Ph.D.