Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostředky návrhu a prototypů vestavěných systémů (PNPVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PNPVS - Prostředky návrhu a prototypů vestavěných systémů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty doktorského studia s možnými problémy při návrhu a realizaci vestavěných systémůřízení. Budou probrány problémy jak v oblasti hardwaru tak i softwaru vestavěných řídicích systémů. Seznámí ses problematikou návrhu sítí vestavěných řídicích systémů a spolehlivostí a bezpečností těchto sítí.

Osnova

Náplň přednášek - Problematika hardwaru vestavěných řídicích systémů. Nové trendy v hardwaru vestavěných řídicích systémů. Použitívestavěných systémů na čipu. - Problematika softwaru vestavěných řídicích systémů. Nové trendy v softwaru vestavěných řídicích systémů. - RT vestavěné řídicí systémy a odpovídající vývoj RTOS. - Problematika RT UML a jeho použití při rychlém návrhu prototypů. Simulace v reálném čase. Vývoj RT diagramů.Použití v aplikacích. - Sítě vestavěných řídicích systémů a RT komunikace v těchto sítích. Bezdrátové sítě. Připojení k standardním prostředkůma sítím. Jednoúčelová řešení z hlediska požadavků na rychlost komunikace. - Prostředky pro zajištění spolehlivosti a bezpečnosti vestavěných řídicích systémů. - Prostředky pro zajištění spolehlivosti a bezpečnosti sítí vestavěných řídicích systémů a jejich komunikace.

Literatura

Hristu-Varsakelis, Dimitrios; Levine, William S. (Eds.), Handbook of Networked and Embedded Control Systems. BirkhäuserBoston, 2005 (on-line version) Embedded Control Systems Design http://en.wikibooks.org/wiki/Embedded_Control_Systems_Design

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D.