Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Požární ochrana a bezpečnost (POaB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POaB - Požární ochrana a bezpečnost, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je znalost základních předpisů týkajících se požární ochrany a jejich aplikace v praxi. Důraz bude kladen na povinnosti dotčených státních orgánů, stejně jako právnickýcha fyzických osob na úseku požární ochrany a jejich postihy.

Osnova

1. současná právní úprava PO2. státní správa na úseku požární ochrany, HZS ČR3. členění provozovaných činností podle požárního nebezpečí4. požární ochrana u právnických osob a podnikajících fyzických osob5. povinnosti fyzických osob na úseku požární ochrany6. druhy dokumentace požární ochrany právnických osob a podnikajících fyzických osob7. sankciování na úseku požární ochrany

Literatura

Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů.Vyhláška MV č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru. Předpisy prováděcí a související.vyhláška č. 87/2001 Sb.,kterou se stanoví podmínky požární bezpečnosti při svařování a nahřívání živic v tavnýchnádobáchvyhláška č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb ve znění vyhlášky č. 268/2011 Sb. NV k provedení zákona o požární ochraně č.172/2001 Sb. ve znění NV č. 498/2002 Sb.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Isabela Bradáčová, CSc.

Vyučující

Ing. Isabela Bradáčová, CSc.Ing. Tereza Česelská, Ph.D.Ing. Dana Chudová, Ph.D.